Necesitatile si problemele dentare la copii sunt diferite fata de cele ale adultilor, de aceea este de preferat ca acestia sa fie tratati de medici specialist si într-o ambianţă care îi vor face să se simtă în largul lor. In acest sens am realizat un serviciu care sa elimine anxietatea copiilor si sa-i ofere medicului un mediu propice pentru a rezolva probemele dentare ale acestora. Inhalosedarea este singura modalitate de a-i ajuta sa se linisteasca, aceasta presupunand inhalarea unui gaz medical ( oxigen si protoxid de azot), care linisteste copilul si il ajuta sa se destinda, ramanand in acelasi timp constient si cooperant cu medicul. Efectul inhalosedarii trece in cateva minute.

Uneori parintii au impresia ca tratamentul dintilor de lapte nu este atat de important, ca si cel al dintilor definitive. Cariile extinse la dintii de lapte pot duce mai tarziu la o dezvoltare anormala a dintilor permanenti.

În plus, doar o dentiţie corect aliniată va permite copilului să mestece normal, să beneficieze de o alimentaţie sănătoasă şi o bună funcţionalitate a aparatului dento-maxilar.

O procedură stomatologică simplă şi nedureroasă la copii este sigilarea, prin care se izolează suprafaţa dentară de mediul cavităţii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor.

Tratamentul stomatologic prin care se suplimentează cantitatea de fluor a dinţilor, în scop profilactic poarta denumirea de fluorizare. Aceasta are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase şi / sau de a reduce progresia cariilor deja existente.